Vrijmetselarij: Een weg naar je Zelf
Logo-P&W-in-concrete
Vrijmetselarij.eu is een onafhankelijk forum.
Het staat niet onder toezicht van het Grootoosten der Nederlanden.
Het Grootoosten is dan ook op geen enkele manier verantwoordelijk voor de inhoud.
HomeAlgemene infoGesprekken Video'sArtikelenModerne mysteriën en inwijdingenSpiritualiteit en Vrijmetselarij Het leven heeft geen betekenisEgo Ja, Ego NeeOnbekend maakt OnbemindProfane spiritualiteit? De Omgekeerde PyramideVernieuwing in de VrijmetselarijVrijmetselarij, Bewustzijn en MysterieLiteratuurPraktische informatieContact
Over de webmaster
Prasadam: 
Het geluk werd mij gegeven om op veel plaatsen in de wereld vele meditatieve tradities en disciplines te bestuderen en in praktijk te brengen. Vanaf mijn vijfentwintigste bracht ik regelmatig tijd door in Thailand, India en Japan om me ter plekke te verdiepen in meditatieve praktijken. Naarmate ik meer inzicht en ervaring opdeed werd mij duidelijk dat naast meditatie an sich ook een contemplatieve houding van grote invloed is op de ontdekkingstocht naar de kern van het menszijn: "Wie en wat ben ik nou eigenlijk?"
De Indiase wijze Nisargadata zei zelfs dat de techniek van bevraging de meest directe weg is naar verlichting. Zolang je voor jezelf een vraagteken bent, dringt de vraag Wie ben ik? zich voortdurend aan je op, simpelweg omdat je het antwoord nog niet kent. Het is wel mogelijk om voor enige tijd de vraag te verdringen, maar hij blijft aldoor op de achtergrond aanwezig. Totdat je hét antwoord hebt gevonden, het antwoord op de natuurwet die je dwingt in harmonie te komen met jezelf. Nu is harmonie niet mogelijk zonder die vraag te beantwoorden. Pas wanneer je weet wie je bent, zul je vrede hebben gevonden.

Meer dan veertig jaar geleden ben ik ingewijd als vrijmetselaar. De vrijmetselarij is voor mij al die jaren nog altijd een belangrijke bron van inspiratie. Niet enkel voor mij als individu, maar zeer zeker ook voor het vinden van mijn plaats in de maatschappij.

In mijn profane werkzaamheden heb ik altijd getracht de schoonheid van die essentie te delen met mijn studenten (als docent kunstgeschiedenis en beeldende vorming) en via lezingen en workshops met talloze geïnteresseerden. 
Verder ben ik in mijn hele leven heerlijk druk met schilderen. Zowel abstracten en portretten. In mijn ervaring is kunst een van de meest efficiënte methoden om door te dringen tot de essentie van jezelf. 
Uit die innerlijke opdracht ben ik me ook gaan verdiepen in NLP en Klinische Hypnose als efficiënt en elegant model van de werkelijkheid, en kreeg als trainer/coach mogelijkheden NLP aan een groot aantal mensen te introduceren als eerste stap in de richting van de uiteindelijke beantwoording van de kernvraag: Wie ben ik?
Prasadam